Suikertaart met blond en bruin Moinettebier

10/06/11 om 12:14 - Bijgewerkt om 12:14

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor twee taarten van 25 cm diameter elk:

Voor het deeg:

  • 500 g bloem, 2 eieren
  • 20 g verse gist, 190 g boter
  • 7 g boter, 2 dl melk

Voor de vulling:

  • 160 g S2-suiker of lichtbruine suiker
  • 1,5 à 2 dl blond Moinettebier
  • 1,5 à 2 dl bruin Moinettebier
  • 5 eieren
  • 80 g boter
  • 1 dl slagroom (facultatief)

Bereidingswijze

Doe de gezeefde bloem in de mengkom van de keukenrobot met de deeghaak. Voeg lauwe melk (30°C) toe en de gist, opgelost in een beetje lauwe melk. Kneed er de eieren, de weke boter, de suiker en ten slotte het zout door, maar laat het zout niet in contact komen met de gist. Zout remt immers de gisting af. Verdeel het deeg in tweeën, bekleed er de bakvormen mee en werk mooi af met een rolzoompje. Klop de eieren op (eventueel samen met de room) met de klopper. Verdeel de brij in tweeën. Meng door het eerste deel de witte of lichtbruine suiker en het blonde bier, en door het tweede deel de bruine suiker en het bruine bier. Meng goed tot een glad beslag. Giet de vulling over het deeg en laat de taarten 15 à 20 minuten bakken in een voorverwarmde oven aan 180°C. Laat afkoelen op kamertemperatuur in de taartvorm.

Lees meer over:

Onze partners