Strudel met boomgaardfruit

10/06/11 om 12:12 - Bijgewerkt om 12:12

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Voor 4 personen

Voor het deeg:

  • 250 g bloem
  • 1 ei
  • 2 dl lauwwarm water
  • een snuifje zout

Voor de vulling:

  • 1 Elstar- of Granny Smith-appel
  • 1 à 2 Conférence-peren
  • 2 à 3 el rozijnen
  • 1 losgeklopt ei

Bereidingswijze

Meng de ingrediënten voor het deeg onder elkaar en kneed het deeg gedurende 10 minuten. Doe het in een kom en dek af met huishoudfolie. Laat minstens 1 uur rusten in de ijskast. Rol het deeg uit tot een plat vierkant. Schil de appel en peren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Meng met de rozijnen en verdeel het mengsel over het deeg. Rol het deeg op tot een strudel en strijk de bovenkant in met losgeklopt ei. Bak de strudel in 20 minuten gaar in een oven van 180°C en serveer hem eventueel bij gebraden fazant. Heerlijk samen.

Onze partners