Strooptaart met gedroogd fruit

  • Moeilijkheid

Voor 8:

1 pak kruimeldeeg

450 g gele stroop (golden syrup)

25 g boter

rasp van 1 citroen

sap van 1,5 citroen

100 g wit broodkruim (van oudbakken brood)

50 g gedroogde abrikozen

25 g blauwe rozijnen

1 eiwit, licht geklopt

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een taartvorm van 22 cm (liefst met losse bodem) met het kruimeldeeg. Verwarm de stroop in een pannetje met de boter, citroenrasp en -sap. Haal de pan van het vuur als de stroop warm is en voeg het broodkruim en fruit toe. Giet het mengsel in de taartvorm en bestrijk de randen met eiwit. Bak de taart 30 minuten in de oven. Dien warm op met ijskoude room of vanilleijs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content