Streusseltaart met rabarber

Voor 6:

Voor 6:

Voor het kruimeldeeg:

250 g meel

50 g suiker

125 g boter

1 ei

4 g zout

1 glas water

Voor het garnituur:

1 kg rabarber

150 g suiker

Voor de streussel:

100 g suiker

100 g meel

100 g boter

vanillesuiker

Bereid het kruimeldeeg door alle ingrediënten te mengen. Laat 1 uur op een koele plek staan. Spoel de rabarber schoon, schil en snij in stukjes van ongeveer 4 cm. Plet het kruimeldeeg met een roller tot 3 mm dikte. Leg deze schijf in de taartvorm. Leg de rabarber op de deegbodem en bestrooi met suiker.

Bereid de streussel: vermeng alle ingrediënten met de vingers en verbrokkel het verkregen deeg tussen de handpalmen tot kleine onregelmatige stukjes. Strooi deze deegkruimels over de hele taart. Zet de taart in een op 220°c voorverwarmde oven en laat 40 minuten bakken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content