Stoverij van varkenswangen met Rochefort en speculaas, puree met bieslook en zure room

vrijdag 04 december 2009 om 10u27

Score

Ingrediënten

Voor 4:
1,25kg varkenswangen
1 ui
2 el bloem
1 flesje trappist Rochefort 10
1/4l kalfsfond
4 stukken speculaas
1kg bintjes
2,5dl zure room
1/2 bos bieslook

Bereidingswijze

Maak de varkenswangen schoon (verwijder het vliesje) en bak samen met de versneden ui kort aan alle kanten in hete boter. Bestrooi met bloem en bevochtig met
kalfsfond en Rochefort 10. Voeg de speculaas toe.Laat alles een uurtje rustig pruttelen tot het vlees helemaal gaar is. Kruid subtiel met speculaaskruiden.

Schil en kook de aardappelen, stamp tot puree. Meng met zure room, peper en zout. Werk af met geknipte bieslook.
Knack Weekend Culinair-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

Waardering

 

Reacties

mooseman | 8 december 2009

Een superlekker maar toch eenvoudig gerechtje ! Probeer het ook eens met gewone stoverij of wildstoverij . Ook puree met graantjesmosterd smaakt er lekker bij als tegenhanger voor het zoete van de speculoos .

Ongepast?

Sterappel | 4 december 2009

L.S. Interessant gerecht om eens uit te proberen. Lijkt me erg lekker. Mooi zou zijn als er een beproefd wijnadvies bij gegeven werd. Zo op het eerste gezicht denk ik dat hierbij een rode wijn past van het type Minervois, met voldoende fruit, zuren en rijpe tannines en enige kruidigheid. Dit gaan we zo uitproberen. Uiteraard zal een Rochefort 10 het hierbij ook goed doen. Groet Harrie H

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Op zoek naar menu's met lekkere recepten, culinaire nieuwtjes en goede eetadressen? Schrijf je dan in voor onze smakelijke nieuwsbrieven!

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse recepten

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijks culinair nieuws

E-mail:

Heb je culinaire vragen?

Vraag aan Karin

Whitepapers

Meeste reacties