Stoverij van reebokschouder

© Getty

Stoverij van reebokschouder, geserveerd met morieljes en gebakken asperges met spek.

Voor 4 personen
  • 1 kg vlees van reebokschouder
  • ganzenvet
  • peper en zout
  • 2 fijngehakte grote uien
  • 2 el tarwebloem
  • 1 fles Palm
  • 5 dl reefond
  • 1 bussel asperges
  • 8 tot 10 sneden spek (niet gerookt)
  • boter
  • 200 g verse morieljes
  • 1,5 dl gevogeltebouillon
  • 1 el zure room
Bereiding
  1. Snij het vlees van de reebokschouder in stukken, bak langs alle kanten aan in ganzenvet en kruid met peper en zout. Voeg de fijngehakte ui toe en laat meebakken. Bestrooi met bloem, roer goed om en laat opnieuw meebakken. Blus met een fles Palm en laat inkoken.
  2. Voeg de reefond toe en laat 1,5 uur zacht sudderen. Doe er voor de smaak eventueel enkele gedroogde morieljes bij. Haal het vlees na 1,5 uur uit de pan, zeef de saus en doe er het vlees weer bij.
  3. Schil ondertussen de asperges en kook ze beetgaar. Laat afkoelen in ijswater en laat uitlekken. Omwikkel met spek en bak krokant in boter. Kruid met peper.
  4. Maak de morieljes schoon, snij er de stelen af en dep ze droog. Bak in boter, kruid met peper en zout en bevochtig met de gevogeltebouillon. Laat 5 minuten zacht pruttelen, haal er de paddestoelen uit en laat verder inkoken.
  5. Voeg er de zure room aan toe, controleer de kruiding en voeg de morieljes weer toe. Verdeel de stoverij van reebokschouder op de borden en geef er de asperges en morieljes bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content