Stoofpotje van zeetongsliertjes met segrijnslakjes en rivierkreeftjes

08/06/11 om 15:58 - Bijgewerkt om 15:58

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2 preiwitten
  • 1 courgette
  • 2 knolvenkels
  • 1 fijngehakte sjalot
  • boter
  • olijfolie
  • 16 filets van grote zeetongen
  • 24 rivierkreeftenstaartjes
  • 24 segrijnslakjes
  • peper en zout

Voor de saus:

  • 2 dl gesmolten boter
  • 3 el fijngehakte bieslook
  • peper en zout

Bereidingswijze

Snij de prei, courgette en venkel fijn en stoof de groenten samen met de sjalot in wat boter en olijfolie. Doe er een scheutje water bij en laat zachtjes sudderen tot de groenten beetgaar zijn. Snij de zeetongfilets in reepjes en doe ze na drie vierde van de kooktijd bij de groenten. Voeg vlak voor het einde de rivierkreeftenstaartjes en de segrijnslakjes toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over vier warme borden. Meng de ingrediënten voor de saus en warm ze lichtjes op. Geef apart bij het stoofpotje.

Recept: Johan Lismont - Ambrozijn

Onze partners