Stoofpotje van wijting met een herfsttintje

10/06/11 om 12:16 - Bijgewerkt om 12:15

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 600 g wijtingfilet
  • 1 wit van prei
  • 1 sjalot
  • 10 spruiten
  • 20 g snijbonen
  • 100 g boterbonen
  • 100 g boschampignons
  • 1/2 dl gevogeltebouillon
  • 50 g hoeveboter
  • olijfolie
  • 4 eetlepels gehakte bieslook
  • 20 g pistachenoten
  • 1 teentje look
  • erwtenscheuten voor de garnering
  • nootmuskaat
  • peper en zout (Sel de Guérande)

Bereidingswijze

Snijd de prei, de sjalot, de spruiten, de boterbonen en de snijbonen in stukjes en wok ze in wat olijfolie. Knijp er een beetje look bij. Kruid alles met zout, peper en nootmuskaat.

Snijd de wijtingfilets in stukken, doe ze in de wok en giet er de gevogeltebouillon bij. Laat alles garen.

Bak intussen de boschampignons mooi krokant, kruid ze met een weinig look, peper en zout. Houd ze warm.

Verdeel de groentjes en de vis over de 4 diepe borden.

Voeg bij de bouillon de 50 g hoeveboter en de versneden bieslook. Giet over de vis, verdeel er de champignons rond en bestrooi met de pistachenoten. Garneer met de erwtenscheuten.

Onze partners