Stoofpotje van peer met roquefort en appel

Stoofpotje van peer met roquefort en appel: een smaakvol voorgerecht dat je serveert met een sneetje geroosterd brood.

Voor 4 personen
  • 4 peren
  • 2 appels
  • 2 el walnotenolie
  • 250 g roquefort
  • 4 sneden geroosterd brood
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 210 °C.
  2. Was de peren en de appels. Snijd in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in plakjes.
  3. Verhit de walnotenolie lichtjes in een braadpan en bak de appels goudbruin.
  4. Snijd de roquefort in plakjes. Vul vier ministoofpotjes op met de gebakken appels, de rauwe peer en roquefort door de plakjes afwisselend en rechtop naast elkaar te schikken. Kruid met peper en dek af.
  5. Bak de stoofpotjes 20 minuten in de oven. Haal er dan de deksels af en bak nog 10 minuten. Serveer meteen na het bakken met het geroosterde brood.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content