Voor 8 personen:
1,5 kg ontbeende lamsschouder
1/2 dl olie
2 uien, gehakt
1 knoflookteentje, fijngehakt
4 wortelen
8 stronkjes witloof
250 g spruitjes
250 g raapjes
250 g zilveruitjes
500 g aardappelen
50 g bloemsuiker
2 el bloem
1 bosje kruiden
1 l geuze
boter, peterselie
Thuis: Snij het vlees in dobbelsteentjes en schroei in hete olie dicht. Kruid met peper en zout. Schep wat olie uit de pan om het gerecht niet te vet te maken en doe er de gehakte uien en knoflook bij. Laat wat kleuren en bestrooi met bloem. Neem de groenten onder handen, terwijl bloem, uien en vlees op laag vuur verder kleuren. Snipper wortel en witloof, draai de raapjes en de aardappelen in olijfvormpjes, blancheer de zilveruitjes en de spruitjes. Overgiet het vlees met geuze en voeg het bosje kruiden en de wortelen toe. Karameliseer * de raapjes, witloof en uitjes in boter en bloemsuiker en doe ze dan ook in de pot. Voeg daarna de aardappelen toe en wanneer het vlees begint te garen ook de spruitjes. Controleer de smaak van de saus.
Buiten: Warm het gerecht op en dien op in een rustieke pot. Bestrooi vlak voor het serveren met gehakte peterselie.
* Karameliseren dient om te kleuren, en om de toch wat bittere smaak in de geuze te neutraliseren. Zo blijft alleen het heerlijke bierparfum over.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier