Stoofpotje van kreeft met truffel

10/06/11 om 14:09 - Bijgewerkt om 14:09

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 2 kreeften van 500 Ã 600 g
  • truffelsap
  • 1 truffeltje
  • 8 pijpajuintjes
  • 8 jonge worteltjes
  • 1 kleine courgette
  • 8 kleine raapjes
  • 1 tomaat
  • kervel

Court bouillon :

  • 1 1/2 l water
  • 1/4 l witte wijn
  • 2 dl azijn
  • zout
  • laurierblad
  • kruidnagel
  • gestampte peperkorrels
  • takjes peterselie
  • plakjes wortel
  • een versneden ui

Bereidingswijze

De ingrediÃ"nten voor de court bouillon bijeen doen, aan de kook brengen en de kreeften 10 minuten koken in het gearomatiseerde vocht. De kreeften uit de court bouillon halen. Een gedeelte van het kookvocht mengen met truffelsap en met de schoongemaakte en de op maat gesneden groenten laten inkoken. Het tot saus gereduceerde kookvocht opkloppen met boter en het versneden vlees van de kreeften toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout en fijngehakte kervel. In warme diepe borden uitscheppen en garneren met plakjes truffel, kervel en reepjes vlees van tomaat.

Lees meer over:

Onze partners