Stoofpotje van kreeft met truffel

Nodig voor vier :

Nodig voor vier :

2 kreeften van 500 Ã 600 g

truffelsap

1 truffeltje

8 pijpajuintjes

8 jonge worteltjes

1 kleine courgette

8 kleine raapjes

1 tomaat

kervel

Court bouillon :

1 1/2 l water

1/4 l witte wijn

2 dl azijn

zout

laurierblad

kruidnagel

gestampte peperkorrels

takjes peterselie

plakjes wortel

een versneden ui

De ingrediÔnten voor de court bouillon bijeen doen, aan de kook brengen en de kreeften 10 minuten koken in het gearomatiseerde vocht. De kreeften uit de court bouillon halen. Een gedeelte van het kookvocht mengen met truffelsap en met de schoongemaakte en de op maat gesneden groenten laten inkoken. Het tot saus gereduceerde kookvocht opkloppen met boter en het versneden vlees van de kreeften toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout en fijngehakte kervel. In warme diepe borden uitscheppen en garneren met plakjes truffel, kervel en reepjes vlees van tomaat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content