Stoofpotje van konijn

  • Moeilijkheid

in stukken gesneden jong konijn

500 gram buikspek, in stukjes gesneden

1 ui, fijngesneden

4 geplette teentjes knoflook

4 kleine wortelen, gepeld en gesneden

250 gram doperwten

2 laurierblaadjes

1 glas rode wijn

3 eetlepels tomatenpuree

olie om te bakken

zout en peper

Verwarm de olie in een diepe braadpan en bak de stukken konijn aan beide kanten, neem ze uit de pan en zet ze aan de kant. Bak de spekjes in dezelfde olie en zet ze ook aan de kant. Bak de uien en de knoflook opnieuw in dezelfde olie en voeg er het konijnenvlees en het spek aan toe. Leng de tomatenpuree aan in een glas water en voeg die samen met het glas rode wijn bij het vlees. Breng alles aan de kook en zet dan het vuur wat lager. Voeg de laurierblaadjes toe en kruid het geheel naar smaak. Laat 30 minuten sudderen. Voeg de wortels en de erwten toe en laat het verder koken gedurende 15 minuten of tot het konijn mals is. De saus zou met de helft verminderd moeten zijn.

Tip: serveer de saus met spaghetti als voorgerecht en het stoofpotje met konijn als hoofdschotel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content