Stoofpot van wortelen en kalfsrollade

19/09/14 om 17:33 - Bijgewerkt om 17:33

Geef je waardering

Stoofpot van wortelen en kalfsrollade

Ingrediënten

Voor 4:

  • 12 tot 16 jonge busselwortels
  • 1 in fijne ringen gesneden ui
  • 2 gepelde en geplette looktenen
  • 1 el olijfolie vierge extra
  • boter
  • 5 dl gevogeltebouillon
  • zout, peper
  • 150 g erwtjes (eventueel diepvries)
  • 4 dunne kalfslapjes

Bereidingswijze

Schraap of schil de worteltjes en laat er nog een beetje van het loof aan. Laat de uiringen en de look slinken in olie en boter. Voeg de wortels toe en bevochtig met de bouillon. Voeg zout en peper toe. Laat 15 tot 20 min. onder deksel koken. Voeg 3 tot 4 min. (of iets meer als ze bevroren zijn) voor het einde de erwtjes toe. Bak intussen de kalfslapjes in een braadpan met wat boter. Kruid met peper en zout. Leg op warme borden.

Onze partners