Stoofpot van schaap en kool

Nodig voor vier :

Nodig voor vier :

1 schapenbout met been (door de slager in plakken van 1 cm dik gesneden)

1 witte kool

10 middelgrote aardappelen

olie

een teentje knoflook

cayennepeper

zout

peper

een stenen ovenpot (stijl römertopf)

De buitenste bladeren van de witte kool verwijderen. De kool in reepjes snijden. De aardappelen schillen en wassen. Het vlees aan beide kanten braden en kruiden met cayennepeper, zout, peper en geperste knoflook. Het vlees en de kool in lagen in een stenen kookpot schikken. Op de laatste laag witte kool komen de aardappelen. De aangekoekte braadsappen uit de pan met een weinig water los koken en het vocht over de aardappelen gieten. De pot afsluiten, in een hete oven plaatsen en alles 45 minuten laten sudderen. Opdienen met mosterd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content