Stoofpot van paling met morieljes, tuinbonen en asperges

10/06/11 om 09:54 - Bijgewerkt om 09:54

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 à 3 gestroopte wilde palingen (200 à 250 g per stuk)
  • 1 bot witte asperges
  • 200 g verse morieljes
  • boter
  • een scheut port
  • 100 g geblancheerde en gepelde tuinbonen
  • 3 dl room
  • peper en zout
  • takjes citroentijm

Bereidingswijze

Fileer de paling of laat hem fileren door de vishandelaar. Laat ook de zijgraten weghalen. Schil de asperges en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Maak de morieljes schoon en stoof ze kort in boter, een scheut water en een scheut port. Kook de gepelde tuinbonen beetgaar in lichtgezouten water. Rook de palingfilets 10 minuten in een rookdoos, boven beukenhout en eventueel enkele takjes citroentijm.

Kook het kookvocht van de asperges in met dat van de morieljes, voeg de room toe en kruid met peper en zout. Monteer met boter en mix schuimig met de staafmixer. Serveer in diepe borden, werk af met citroentijm.

Recept: Yvers Peeters, restaurant De Ster

Onze partners