Stoofpot van kip met erwten, morieljes en kervel

14/02/14 om 16:04 - Bijgewerkt om 16:04

Stoofpot van kip met erwten, morieljes en kervel

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 250 g verse erwten
  • 4 dl room
  • 100 g verse morieljes
  • boter
  • peper en zout
  • verse kervel
  • aardappelpuree

Voor de kip:

  • 1 grote braadkip
  • 3 fijngesneden wortelen
  • 2 takken fijngesneden bleekselderij
  • 10 peterseliestengels
  • 3 gekneusde grote knoflooktenen
  • 10 gekneusde zwarte peperkorrels
  • zout

Bereidingswijze

Kook de kip gaar in licht gezouten kokend water met wortel, selderij, peterseliestengels, look, peperkorrels en zout. Giet af, laat uitlekken en enigszins afkoelen. Trek het vlees uit elkaar in onregelmatige repen. Blancheer de erwten 5 min. in lichtgezouten kokend water, giet af en laat schrikken. Breng 4 dl van de kippenbouillon aan de kook en laat tot twee derde inkoken. Voeg de room toe en laat inkoken tot sausdikte. Voeg het vlees en de erwten toe en laat doorwarmen maar niet meer koken. Bak de morieljes krokant in boter en voeg toe aan de stoofpot. Kruid met peper en zout en werk af met kervel. Serveer met aardappelpuree.

Onze partners