Stoofpot van kip met erwten, morieljes en kervel

Voor 4 personen
  • 250 g verse erwten
  • 4 dl room
  • 100 g verse morieljes
  • boter
  • peper en zout
  • verse kervel
  • aardappelpuree
Voor de kip
  • 1 grote braadkip
  • 3 fijngesneden wortelen
  • 2 takken fijngesneden bleekselderij
  • 10 peterseliestengels
  • 3 gekneusde grote knoflooktenen
  • 10 gekneusde zwarte peperkorrels
  • zout
Bereiding
  1. Kook de kip gaar in licht gezouten kokend water met wortel, selderij, peterseliestengels, look, peperkorrels en zout. Giet af, laat uitlekken en enigszins afkoelen. Trek het vlees uit elkaar in onregelmatige repen.
  2. Blancheer de erwten 5 min. in lichtgezouten kokend water, giet af en laat schrikken.
  3. Breng 4 dl van de kippenbouillon aan de kook en laat tot twee derde inkoken. Voeg de room toe en laat inkoken tot sausdikte.
  4. Voeg de kip en de erwten toe en laat doorwarmen maar niet meer koken.
  5. Bak de morieljes krokant in boter en voeg toe aan de stoofpot. Kruid met peper en zout en werk af met kervel. Serveer met aardappelpuree.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content