Stoofpot van gebakken kip met kokosmelk, mango, koriander en chili

Mango en kokosmelk geven je gerecht meteen een oosterse tint. Met chili en koriander als extra smaakmakers bij de kip serveer je een smaakvolle en sappige maaltijd. Lekker bij rijst.

Voor 4 personen
  • 600 g stukken kip (bouten, versneden borsten enz.)
  • boter
  • peper, zout
  • 1 goed rijpe mango
  • 2 grote blikken niet-gezoete kokosmelk
  • 1 rode Spaanse peper (chili), fijngesneden
  • verse koriander naar smaak
Bereiding
  1. Bak de stukken kip aan alle kanten goed aan in boter. Kruid met peper en zout, bak verder tot net gaar.
  2. Schil de mango, snijd het vruchtvlees in stukken. Mix met de kokosmelk tot een gladde saus. Doe bij de kip. Laat de stoofpot zacht pruttelen tot de kip gaar is.
  3. Kruid met peper en zout, voeg fijngesneden chili toe. Werk af met verse koriander naar smaak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content