Stoofpeer met sorbet van stoofpeer, rijstepap en schuim van yoghurt

07/12/12 om 15:57 - Bijgewerkt om 15:57

Een recept van Patrick van Hoorn van De Zuidkant in Damme.

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 6 st gieser wildeman stoofpeertjes
  • Rode wijn
  • Steranijs
  • Kaneel
  • 100 gr dessert rijst
  • 100 gr griekse yoghurt
  • suiker
  • mooie vanille stok
  • 100 room
  • 100 volle melk

Bereidingswijze

Schil de stoofpeertjes en zet ze op met de rode wijn suiker steranijs en kaneel. Leg er een deksel op en gaar ze mooi gaar, laten afkoelen in vocht. Haal de peertjes eruit en draai het vocht in sorbetiere tot sorbet. Peertje in 4 snijden en klokhuis verwijderen.

Zet de rijstepap op en meng met de melk, suiker vanillestok en de dessert rijst, laat het geheel mooi gaar koken en afkoelen. Klop beetje room op met suiker en spatel dit onder de koude rijstepap en zet terug koud. Meng 100 gr yoghurt met 100 gr melk en 100 room en voeg suiker naar smaak toe, doe in spuitfles en doe er 1 gaspatroon op. Goed schudden en koud zetten. Neem leuk glaasje, schep er mooie lepel rijstepap in leg er 3 stukjes peer op samen met een mooi bolletje sorbet en spuit er de schuim op voor serveren.

Onze partners