Stoofpeer met sorbet, rijstpap en yoghurtschuim

© Getty

Stoofpeer met sorbet van stoofpeer, rijstpap en schuim van yoghurt is een recept van chef Patrick van Hoorn van restaurant De Zuidkant in Damme.

Ingrediënten
  • 6 (gieser wildeman) stoofpeertjes
  • rode wijn
  • steranijs
  • kaneel
  • 100 g dessertrijst
  • 100 g Griekse yoghurt
  • suiker
  • vanillestok
  • 100 room
  • 100 volle melk
Bereiding
  • Schil de stoofpeertjes en zet ze op met de rode wijn suiker steranijs en kaneel. Laat ze garen onder deksel en afkoelen in het vocht.
  • Haal de peertjes eruit en draai het vocht tot sorbet. Snij elke stoofpeer in vier en verwijder het klokhuis.
  • Zet de rijstpap op en meng met de melk, suiker,vanillestok en de dessertrijst, laat het geheel mooi gaar koken en afkoelen. Klop een beetje room op met suiker en spatel dit onder de koude rijstpap en zet terug koud.
  • Meng 100 g yoghurt met 100 g melk en 100 ml room en voeg suiker naar smaak toe, doe in een spuitfles en doe er 1 gaspatroon op. Goed schudden en koud zetten.
  • Neem een leuk glaasje, schep er een lepel rijstpap in leg er 3 stukjes stoofpeer op samen met een bolletje sorbet en spuit er voor het serveren het yoghurtschuim op.
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content