Stoemp van aardappel met kool

02/11/11 om 18:11 - Bijgewerkt om 18:11

Geef je waardering

Stoemp van aardappel met kool

Ingrediënten

Voor 4:

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 8 bladeren kool (spitskool, savooiekool, wittekool)
  • 150 g gerookt spek
  • 2 uien
  • 1,5 dl warme melk
  • 40 g boter
  • zout, peper van de molen, nootmuskaat

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook gaar in gezouten water. Blancheer de koolbladeren 3 min. in zout water, verwijder, verfris en laat uitlekken. Snij het spek in blokjes en bak ze uit in een droge koekenpan. Laat de spekjes op keukenpapier uitlekken.

Maak de uien schoon, snij in plakjes en laat even kleuren in spekvet. Giet aardappelen af, voeg boter en melk toe en stamp. Doe de uien en het spek bij de gestampte aardappelen. Kruid met peper, nootmuskaat en weinig zout (het spek is al zout) en roer om.

Leg in ieder bord twee koolbladeren en verdeel de puree. Sluit de bladeren rond de puree en bind vast met een lintje (bv. een reepje geblancheerd groen van prei).

Lees meer over:

Onze partners