Stifado met Agiorgitiko (typische Griekse stoofschotel met rundvlees)

09/06/11 om 13:09 - Bijgewerkt om 13:09

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 kg mager rundvlees (stoofvlees)
  • 1 kg uien
  • 2 koppen olijfolie
  • 500 g gepureerde rode tomaten
  • 2 runderbouillonblokjes
  • 1 glas Agiorgitiko-wijn
  • 3 laurierblaadjes
  • 1/2 kop fijngesneden peterselie
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Snijd het rundvlees in vierkante blokjes van ongeveer 3 cm. Halveer de uien en snijd ze met de nerf mee in plakjes, of gebruik kleine uitjes, maar dan in hun geheel. Doe de olijfolie in de pan en bak het vlees op een hoog vuur rondom bruin. Voeg daarna de uien toe. Nog eventjes bakken en voeg er dan de gepureerde tomaten, de runderbouillon, de laurierblaadjes en de peterselie bij. Laat dit ongeveer 2 uur stoven tot het vlees lekker mals is.

Voeg er dan de wijn aan toe en laat nog vijf minuutjes zachtjes koken. Tot slot op smaak brengen en met zout en

peper.

Lees meer over:

Onze partners