Steenvoorde-duif met wortelen en knollen

5132983

Een streling voor het oog én de tong, dit vacuüm bereid duifje.

Een streling voor het oog Ć©n de tong, dit vacuĆ¼m bereid duifje.

Ingrediƫnten

(voor 4 personen)

  • 4 duiven
  • 1 teentje knoflook
  • boter
  • 4 jonge wortelen
  • 4 Parijse wortelen
  • 100 g Japanse andoorn (crosne)
  • 2 l gevogeltefond
  • 4 dikke gele wortelen
  • 1 l melk
  • 1 dosis saffraan
  • 8 miniwortelen

Bereiding

  1. Haal de borsten van de duiven, plaats in een vacuĆ¼mzak met de knoflook en een klontje boter. Trek vacuĆ¼m en laat 20 minuten garen in een RonerĀ® op 60 Ā°C.
  2. Was en droog de wortelen. Blancheer de jonge en de Parijse wortelen en de Japanse andoorn kort in de gevogeltefond. Stoof daarna gaar in boter.
  3. Kook de gele wortelen in de melk met saffraan, zodat ze een mooie gele kleur krijgen.
  4. Stoof de miniwortelen gaar in boter.
  5. Schik de duivenborsten op borden en werk af met de wortelen en andoorn.
Dit recept komt uit: Koken 2.0 ā€“ Het vervolgboek, Hotelschool Ter Duinen (Borgerhoff & Lamberigts)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content