Steenbolk/basmatirijst/wortel

2467153

Vis:

Steenbolk/basmatirijst/wortel

Vis:

600 g filet van steenbolk

grof zeezout

boter

Laquage:

100 g garnaalkoppen

1 dl kalfsfond

15 g sojasaus

limoenzeste

stuk galangawortel, geraspt

stuk citroengras, gesneden

30 g gembersiroop

Gekonfijte zeste:

1/2 limoen

soja, suiker

Rijst-espuma:

75 g gevogeltebouillon

50 g room

40 g volle melk

110 g basmatirijst (gekookt)

100 g gepelde garnalen

Paksoi:

1 minipaksoi

ponzu

Geglaceerde wortelen:

400 g wortelen

foelie

madraskerrie

honing

limoen

komijn

gevogeltebouillon

boter

druivenpitolie

Gemarineerde wortel:

1 wortel

zoetzure saus

Spinazie:

200 g spinazie

sesamolie

geroosterd sesamzaad

sojasaus

Amarant:

50 g amarant

Bestrooi de steenbolkfilet met grof zeezout. Spoel na 4 uur af en leg op een doek. Bak de vis op de velkant in bruisende boter .

Laquage: bak de helft van de garnaalkoppen kort, blus de warmte in de pan met kalfsfond, sojasaus, laat met de limoenzeste reduceren tot de gewenste smaak en dikte. Zeef.

Kook de rest van de koppen 20 minuten met galanga en de platgeslagen stengel citroengras. Laat voor 2/3 inkoken, tot de gewenste smaak.

Bestrijk de vis na het bakken met deze mengelingen.

Gekonfijte zeste: schil 1/2 limoen, snij de zeste in julienne. Kook driemaal op en konfijt vervolgens in 3/5 water, 1/5 suiker en 1/5 soja. Beleg de vis met gekonfijte zeste.

Zet de rijst onder in gevogeltebouillon, kook gaar. Mix glad met de overige ingrediënten. Breng over in een een espumafles, zet onder druk met twee patronen.

Bak de paksoi kort in olie, blus de warmte met ponzu.

Schil de wortelen, glaceer in honing, kerrie, foelie, zeste van limoen, komijn, gevogeltebouillon en boter. Mix tot een homogene crème. Klop op met druivenpitolie.

Kook de amarant gaar, droog met een doek, frituur krokant op 170°C.

Snij 1 rauwe wortel dun op een mandoline, marineer kort in zoetzuur.

Overgiet de gekuiste spinazie met kokend water, verfris onmiddellijk in ijswater. Wring de spinazie uit, marineer in een weinig sesamolie, sojasaus en geroosterde sesamzaadjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content