Steak Stroganoff van Maine d'Anjou met aardappelkroketten

09/06/11 om 15:44 - Bijgewerkt om 15:44

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 rode paprika's
  • 4 tomaten
  • 2 middelgrote uien
  • 3 tenen knoflook
  • 650 g steak of rosbief van Maine d'Anjou-rund
  • boter
  • 1 dl cognac
  • 3 dl room (min. 35% VG)
  • peper en zout
  • eventueel tabasco
  • aardappelkroketten
  • eventueel gemengde salade

Bereidingswijze

Breng water aan de kook en kook er de paprika's 10 minuten in. Haal uit de pan, laat schrikken onder koud stromend water en pel met een aardappelmes. Snij in vieren, verwijder zaad en zaadlijsten en snij de ene helft in repen, de andere in dobbelstenen.

Dompel de tomaten 10 seconden onder in kokend water, laat schrikken onder koud stromend water en wrijf er met de handen de pel af.

Snij het vruchtvlees in dobbelstenen. Snij de ui en knoflook fijn. Snij de steak in repen. Bak aan in boter, voeg alle groenten behalve de tomaten toe en laat bijna gaar bakken.

Blus met cognac en voeg room toe. Laat 2 minuten inkoken tot sausdikte, voeg de tomaten toe en kruid met peper, zout en eventueel tabasco.

Serveer met aardappelkroketten en eventueel salade.

Onze partners