Steak Stroganoff van Maine d’Anjou met aardappelkroketten

  • Moeilijkheid

Voor 4:

2 rode paprika’s

4 tomaten

2 middelgrote uien

3 tenen knoflook

650 g steak of rosbief van Maine d’Anjou-rund

boter

1 dl cognac

3 dl room (min. 35% VG)

peper en zout

eventueel tabasco

aardappelkroketten

eventueel gemengde salade

Breng water aan de kook en kook er de paprika’s 10 minuten in. Haal uit de pan, laat schrikken onder koud stromend water en pel met een aardappelmes. Snij in vieren, verwijder zaad en zaadlijsten en snij de ene helft in repen, de andere in dobbelstenen.

Dompel de tomaten 10 seconden onder in kokend water, laat schrikken onder koud stromend water en wrijf er met de handen de pel af.

Snij het vruchtvlees in dobbelstenen. Snij de ui en knoflook fijn. Snij de steak in repen. Bak aan in boter, voeg alle groenten behalve de tomaten toe en laat bijna gaar bakken.

Blus met cognac en voeg room toe. Laat 2 minuten inkoken tot sausdikte, voeg de tomaten toe en kruid met peper, zout en eventueel tabasco.

Serveer met aardappelkroketten en eventueel salade.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content