Steak met peperroomsaus

14/06/11 om 08:32 - Bijgewerkt om 08:32

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • boter
  • 4 rundersteaks (150 g elk)
  • zout
  • 2 el groene peperbessen
  • 1,5 dl bruine fond
  • 2 dl room
  • gratin dauphinois
  • gemengde sla
  • peterselie

Bereidingswijze

Smelt boter in een pan en bak er de steaks langs alle kanten in aan. Draai het vuur lager en laat zacht verder bakken tot saignant (ongeveer 8 tot 10 minuten voor een steak van 2,5 cm dik). Kruid met zout. Voeg halverwege de groene peper toe en laat onder voortdurend roeren meebakken.

Haal het vlees uit de pan en hou warm. Voeg de bruine fond en eventueel een scheut rode wijn toe en roer de braadresten los van de pan. Laat inkoken tot de helft. Voeg de room toe en laat inkoken tot sausdikte. Controleer de kruiding. Giet de saus over en rond het vlees en serveer met gratin dauphinois en gemengde sla naar keuze.

Werk de borden af met fijngehakte peterselie.

Onze partners