Steak met kruidenboter

20/10/11 om 14:10 - Bijgewerkt om 14:10

Geef je waardering

Steak met kruidenboter

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 steaks van 150 g elk
  • boter
  • zwarte peper en grof zeezout

Voor de kruidenboter:

  • 200 g ongezouten hoeveboter
  • 1/3 bos peterselie
  • het sap van 1 citroen
  • peper en zout

Bereidingswijze

Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur. Hak de peterselie zeer fijn en meng met een vork onder de boter, samen met het citroensap, peper en zout. Zorg voor een gelijkmatig mengsel. Doe de boter op een vel aluminiumfolie, rol op en draai dicht tot een bonbon. De boter krijgt zo een cilindervorm. Laat zeker 30 min. opstijven in de ijskast.

Bak de steaks naar wens in boter, kruid met zwarte peper en grof zeezout. Serveer met garnituur naar keuze; van oudsher komen er salade met vinaigrette en frieten bij.

Lees meer over:

Onze partners