Steak met gemarineerde komkommer, muntolie en raketsla

26/05/17 om 12:08 - Bijgewerkt om 12:08

Steak met gemarineerde komkommer, muntolie en raketsla

Steak met gemarineerde komkommer, muntolie en raketsla © Kris Vlegels

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

Gemarineerde komkommer:

2 komkommers

5 el zout

Muntolie:

1 bosje munt

2,5 dl olijfolie

Verder:

1,5 kg aardappelen

boter

peper, zout

4 steaks (150 g elk)

raketsla

Gemarineerde komkommer: schil de komkommers, snij overlangs in vieren, verwijder de zaadlijsten. Snij in lange slierten (3 mm dik). Doe in een kom met het zout, meng voorzichtig met de hand. Laat 20 min. marineren. Spoel af onder koud stromend water, giet het sap weg.

Muntolie: snij de munt fijn, mix met de olijfolie tot een gladde saus. Zeef, zet opzij.

Aardappelen: snij de aardappelen in plakken, bak gaar en krokant in een royale hoeveelheid boter. Kruid met peper en zout.

Steaks: bak het vlees 'saignant' in boter, kruid met peper en zout, snij in fijne plakken.

Serveer de steaks op de gemarineerde komkommer en de raketsla. Werk af met de aardappelen en de muntolie.

Onze partners