Staartvis met donker abdijbier

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

± 800 g staartvis

margarine

1 grote ui, fijngesnipperd

1 flesje Tongerlo Dubbel Bruin 6°

2 laurierblaadjes

16 grote champignons

16 middelgrote aardappelen

peper en zout

Anco Sausbinder

peterselie

Snijd de staartvis in mootjes en bak ze in een stoofpot rondom mooi bruin in wat margarine. Haal de vis uit de pot en fruit de uisnippers zachtjes in het braadvocht. Leg de vis weer op de uien en overgiet hem met het bier en eventueel nog een scheutje water.Voeg de laurierblaadjes toe en laat de vis ± 15 min. zachtjes stoven. Schil de aardappelen en stoom of kook ze gaar.Maak de champignons schoon en snijd daarbij de stelen weg. Bak de hoeden snel bruin in margarine. Kruid ze met peper en zout en houd ze warm. Haal de de staartvis uit de pot en verdeel hem over voorverwarmde borden. Dik de saus wat in en overgiet er de vis mee. Schik de paddestoelen en wat aardappeltjes rond de vis en bestrooi alles met gehakte peterselie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content