Spruitenpuree met gepocheerd ei en speksaus met linzen

08/12/11 om 11:12 - Bijgewerkt op 03/12/15 om 17:29

Geef je waardering

Spruitenpuree met gepocheerd ei en speksaus met linzen

Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 grof gesneden uien
  • boter
  • 1 kg spruiten
  • peper en zout
  • 5 sneden gerookt spek
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 el sojasaus
  • 2 dl olijfolie
  • 2 el gekookte groene linzen
  • 4 eieren
  • azijn
  • 2 dikke sneden wit brood

Bereidingswijze

Spruitenpuree met gepocheerd ei en speksaus met linzen

Stoof de uien glazig in ruime boter. Voeg de spruiten toe en stoof op zacht vuur gaar. Pureer en kruid met peper en zout. Snij het spek in fijne repen en bak krokant in boter. Blus met rode wijnazijn en sojasaus en voeg olijfolie toe. Roer de linzen eronder en kruid met peper en zout.

Pocheer de eieren in lichtgezouten kokend water met een scheut azijn. Snij het brood in dikke repen en bak ze krokant in boter. Verdeel de spruitenpuree op de borden, leg de gepocheerde eieren erop en lepel de spekvinaigrette rondom. Leg de soldaten (dikke repen toast) erbij.

Lees meer over:

Onze partners