Spring rolls met wasabimayonaise, chilidip en kimchi

07/04/17 om 11:19 - Bijgewerkt om 11:46

Spring rolls met wasabimayonaise, chilidip en kimchi

Spring rolls zijn gemakkelijk voor te bereiden, ze zien er mooi uit en je kunt er al je groenterestjes in gebruiken. © Mitchell Van Voorbergen

Geef je waardering

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 2 gewone komkommers of 5 kleine
  • 2 bio-eieren
  • 1 el sojasaus
  • 1 el sesamzaad
  • 1 tl sesamolie
  • 4 lente-uitjes, in ringetjes
  • zout en peper
  • 1 avocado
  • sap van 2 limoenen
  • 1 el wasabi
  • 100 ml mayonaise
  • 3 el nam pla (vissaus, te vervangen door sojasaus)
  • 1/2 rode peper, fijngehakt
  • 1 druppel sesamolie
  • 12-16 vierkante rijstvellen
  • klein bosje koriander
  • 115 g kimchi
  • 1 el zwartesesamzaad
  • 2 vellen rijstpapier, gefrituurd
  • 8 sprietjes bieslook, ter garnering

Bereidingswijze

Bereidingswijze

Snij de ongeschilde komkommers in plakken van 0,5 cm, snij de plakken in 3 reepjes. Klop de eieren los met sojasaus, sesamzaad, sesamolie en lente-ui. Bak een omelet.

Snij de avocado in reepjes, besprenkel met een deel van het limoensap. Meng de wasabi met de mayonaise. Maak een chilidip van de nam pla, limoensap, rode peper en sesamolie. Week de vierkante rijstvellen in lauwwarm water. Beleg ze met komkommerplakjes, reepjes omelet en avocado, een takje koriander en reepjes kimchi. Vouw ze op tot loempia's. Halveer ze, leg ze op een bord.

Frituur het rijstpapier in wat neutrale olie (bv. rijstolie), laat uitlekken op keukenpapier.

Garneer de loempia's met wasabimayonaise, chilidip, zwartesesamzaadjes en gefrituurd rijstpapier. Heb je komkommer over, snij die dan in julienne en leg er wat naast de spring rolls. Steek er om af te werken bieslook in.

Snelle kimchi

Kimchi (gefermenteerde Chinese kool) is gezond en pittig en bevat heel veel umami, de hartige vijfde smaak. Je kunt kimchi kopen in de speciaalzaak maar je kunt ook zelf een 'snelle' versie maken.

Meng 250 g fijngesneden Chinese kool met 1 tl geraspte, verse gemberwortel, 1 teen geraspte knoflook, 1 el sojasaus, 1 tl chilivlokken, sap van 1 kleine limoen, 1 el water, 3 tl sambal oelek en kneed een tiental minuten.

Laat een uurtje marineren.

Uit:Leafs - Vegetarische seizoensrecepten uit de moestuin, teksten Carola de Kanter, fotografie Mitchell van Voorbergen, Uitgeverij Good Cook, 29,95 euro.

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info