Spring rolls met avocado, radijs en noedels

Met spring rolls kun je eindeloos variëren. Maak deze versie met radijs en avocado en serveer er kant-en-klare loempiasaus bij.

Voor 10 spring rolls
  • 100 g Chinese noedels
  • sesamolie
  • 2 avocado’s
  • een paar druppels citroensap
  • 1 bosje radijs
  • zout
  • 10 rijstvellen
  • 1 handvol rucola
  • 1 handvol veldsla
  • een paar takjes koriander, fijngeknipt
  • 2 tl sesamzaad
Bereiding
  1. Kook de noedels in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze uitlekken en besprenkel ze met een paar druppels olie.
  2. Schil de avocado’s en snijd ze in dunne plakjes. Besprenkel ze met citroensap tegen het verkleuren. Snijd de radijsjes in dunne plakjes en bestrooi ze met zout.
  3. Beleg de vochtige rijstvellen elk met beide soorten sla, noedels, plakjes radijs en plakjes avocado. Bestrooi met koriander en sesamzaad.
  4. Maak de spring rolls af door ze strak op te rollen.
  5. Serveer er kant-en-klare loempiasaus bij.

Uit: Spring Rolls, Pauline Dubois (uitg. Becht).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content