Spitskool op de barbecue

03/07/18 om 13:41 - Bijgewerkt om 13:40

Chef Seppe Nobels (Graanmarkt 13) geeft tips voor lekkere, zomerse groente(bij)gerechtjes.

Spitskool op de barbecue

© © heikki verdurme

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

  • 1 spitskool
  • 1 kaneelstok
  • 6 kruidnagels

Bereiding

  1. Stop de kaneelstok in de kruin van de spitskool en verdeel de kruidnagels over de hele buitenkant.
  2. Leg de kool op het rooster boven de nog warme kolen. Zet er een deksel op.
  3. Keer na 20 minuten de kool om. Doe dat een keer of vier tot de kool pekzwart geblakerd is. Je mag ze gerust laten liggen tot de volgende ochtend.
  4. Verwijder de buitenste 2 tot 3 lagen van de kool.
  5. Snijd de zoete kern in vier.

Onze partners