Spinazievelouté met pimentonboter en gebakken inktvisringen

© Getty
Voor 4 personen
  • 250 g spinazie
  • 1 l kippenbouillon
  • 120 g beurre noisette (bruine boter)
  • 1 dl room
  • peper en zout
Calamares
  • 125 g inktvisringen
  • boter
  • pimenton (gerookt paprikapoeder)
  • peper en zout
Bereiding
  1. Blancheer de spinazie 10 sec. in lichtgezouten kokend water. Giet meteen af en doe in ijswater (ijskoud water met ijsblokjes). Knijp het vocht er goed uit en pureer met de mixer.
  2. Breng de bouillon aan de kook, haal van het vuur, monteer met de gebruinde boter. Voeg de spinaziepuree en de room toe, meng goed, kruid met peper en zout.
  3. Bak de inktvisringen in boter. Kruid met pimenton, peper en zout. Serveer in de soep. Werk de spinazievelouté af met de bakboter van de calamares.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content