Spinaziesoep met meiraap en kropsla

10/06/11 om 09:26 - Bijgewerkt om 09:26

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 400 gram jonge spinazie
  • 1,2 liter groentebouillon
  • peper en zout
  • instant bindmiddel
  • 2 meirapen
  • 1 teentje knoflook
  • bote, cayennepeper
  • 1 kleine kropsla
  • 4 eetlepels halfgeklopte room

Bereidingswijze

Maak de spinazie schoon en doe bij de kokende groentebouillon. Laat 1 minuut koken en mix zeer fijn. Kruid met peper en zout en bind met bindmiddel. Snijd de rapen in dobbelsteentjes en bak met de fijngehakte knoflook in boter. Kruid met zout en flink wat cayennepeper. Maak de sla schoon en snijd het onderste van een tiental bladeren in dikke repen. Serveer de soep met de sla, meiraap en een streepje room. Werf af met een draai van de pepermolen.

Bereidingstijd: 15 minuten.

Lees meer over:

Onze partners