Spinazieballetjes met pecorino en mascarponesaus

07/09/17 om 13:12 - Bijgewerkt om 13:12

Spinazieballetjes met pecorino en mascarponesaus

© Kris Vlegels

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

1 kg spinazie

boter

1 fijngehakte knoflookteen

versgeraspte nootmuskaat (ca.1/3 tl)

1 ei

30 g geraspte pecorino (kaas)

2 handenvol broodkruim

Voor de saus:

4 el mascarpone

4 el room

3 el sojasaus

peper

Maak de spinazie schoon, stoof op zacht vuur in boter met de knoflook. Laat wat afkoelen en duw er zo veel mogelijk vocht uit.

Hak de spinazie fijn in de pan en kruid met nootmuskaat. Voeg het ei en de pecorino toe, meng goed. Vorm er balletjes van (ca. 2,5 cm dik). Rol in broodkruim. Laat 20 min. rusten in de koelkast. Frituur 20 sec. in hete olie.

Maak de saus: roer de mascarpone los met de room, voeg de sojasaus toe en roer tot een gladde saus. Kruid licht met peper.

Serveer de balletjes met de saus.

Onze partners