Spiesjes van kalfszwezerik met Gandaham en parelhoen

10/06/11 om 10:56 - Bijgewerkt om 10:56

Geef je waardering

Spiesjes van kalfszwezerik met Gandaham en parelhoen

© Diane Hendrikx

Ingrediënten

Voor 4:

Vlees:

  • 8 plakjes Gandaham
  • 4 parelhoenfilets
  • 400 g kalfszwezeriken
  • 1 l gevogeltebouillon
  • 20 cl witte wijn

Saus:

  • 20 cl gevogeltebouillon
  • 5 cl witte wijn
  • 4 à 6 blaadjes salie
  • Room, koude boter (of ander bindmiddel)

Groenten:

  • 1/2 spitskool (of 1/4 wittekool)
  • 2 wortelen
  • klontje boter

Puree:

  • 8 middelgrote aardappelen
  • klontje boter
  • 1/2 kopje warme melk
  • 50 g geraspte parmezaankaas
  • peper en zout (eventueel een snuifje nootmuskaat)

Garnituur:

  • geblancheerde bladeren spitskool

Bereidingswijze

Spoel de zwezeriken en laat 2 uur in koud water staan. Breng gevogeltebouillon en witte wijn aan de kook. Laat de zwezeriken daarin 20 minuten tegen het kookpunt aan garen. Laat afkoelen in de bouillon. Verwijder de vliezen en snij in plakjes van ca.1 cm.

Droog de ham knapperig in de oven op 100°C.

Bak de parelhoenfilets goudbruin en snij in plakjes.

Saus: laat bouillon en wijn met de salie inkoken tot de helft. Kruid met peper en zout en bind met klontjes koude boter. Werk af met een scheutje room

Schil de aardappelen, kook gaar, pureer met boter en warme melk. Kruid met peper, zout en eventueel nootmuskaat. Meng met de parmezaan.

Snipper de kool in flinters, blancheer en verfris. Maak de wortelen schoon, snij in julienne en roerbak beide groenten beetgaar. Kruid met peper en zout.

Maak spiesjes van parelhoen, zwezerik en ham. Breng de puree in een vormpje op het bord. Schik de groenten in het geblancheerde koolblad. Giet de saus uit.

Lees meer over:

Onze partners