Spiesen met gehaktballetjes, zilveruitjes en laurier

05/07/12 om 11:40 - Bijgewerkt om 11:40

Geef je waardering

Spiesen met gehaktballetjes, zilveruitjes en laurier

Ingrediënten

Voor 10 spiesen:

  • 500 g gehakte biefstuk
  • 2 el zacht chilipoeder
  • 2 el balsamico
  • 2 geplette knoflookteentjes
  • 1 el komijnzaadjes
  • 1 el bloem
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el cayennepeper
  • 1 el zwarte peper
  • 20 laurierblaadjes
  • 10 verse zilveruitjes
  • 8 sneden licht roggebrood

Bereidingswijze

Mix het vlees en alle kruiden (niet de laurier) in een grote kom. Laat een nacht in de koelkast staan. Pel en halveer de uitjes. Rol van het vlees balletjes van 3 cm. Steek achtereenvolgens drie balletjes, ui en een laurierblad op de spiesen.

Grill 8 tot 10 min. aan elke kant, draai geregeld om. Gril het brood lichtjes en leg op elk stuk een spies met een lepel zelfgemaakte tomatensaus (klik hier voor het recept).

Lees meer over:

Onze partners