Spies van ree, jakobsschelpen en shii-take

10/06/11 om 09:45 - Bijgewerkt om 09:45

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 dl gevogeltebouillon
  • 1,5 dl room
  • 1 theelepel gele kerriepasta
  • 2 fijngehakte tenen knoflook
  • peper en zout
  • 4 el fijngehakte koriander
  • 350 g blokjes reefilet
  • 8 jakobsschelpen
  • 8 shii-takes
  • 4 takken laurier
  • boter

Bereidingswijze

Kook de bouillon met de room, kerriepasta en look tot in de helft. Kruid met peper, zout en fijngehakte koriander. Rijg blokjes reefilet, jakobsschelpen en shii-take op de lauriertakken en bak gaar in boter. Kruid met peper en zout en serveer met de saus.

Tip: Gele kerriepasta is zachter dan groene kerriepasta, die op zijn beurt zachter is dan rode. Rode kerriepasta, vooral in de Thaise keuken gebruikt, is dus de heetste.

Bereidingstijd: 30 minuten.

Onze partners