Spies Hongroise

  • Moeilijkheid

Voor 2 personen:

200 g spiering

50 g spek

2 eetlepels olie

4 champignons

1,5 paprika

1/2 ui

1 teentje knoflook

1 theelepel dragon

1 theelepel tijm

1/2 theelepel komijn

zout

spiesen

Snij de spiering in blokjes. Snij de paprika en de ui in blokjes van 2 bij 2 cm. Reinig de champignons en gebruik enkel de ‘hoedjes’. Rijg blokjes vlees, spek, champignons, paprika en ui afwisselend aan de spiesen. Snij de knoflook fijn en meng die met de kruiden door de olie. Bestrijk de spiesen met dit mengsel. Laat de spiesen ongeveer 4 uur afgedekt in de koelkast marineren. Haal de spiesen tijdig uit de koelkast. Grill ze vervolgens op een niet te hete grill of barbecue. Keer de spiesen regelmatig om en grill ze in ongeveer 10 minuten mooi bruin en gaar. Bestrooi de spiesen lichtjes met wat zout.

Voorbereiding: 15 minuten (4 uren marineren).

Bereiding: 10 minuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content