Spies Hongroise

09/06/11 om 09:20 - Bijgewerkt om 09:20

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 200 g spiering
  • 50 g spek
  • 2 eetlepels olie
  • 4 champignons
  • 1,5 paprika
  • 1/2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel dragon
  • 1 theelepel tijm
  • 1/2 theelepel komijn
  • zout
  • spiesen

Bereidingswijze

Snij de spiering in blokjes. Snij de paprika en de ui in blokjes van 2 bij 2 cm. Reinig de champignons en gebruik enkel de 'hoedjes'. Rijg blokjes vlees, spek, champignons, paprika en ui afwisselend aan de spiesen. Snij de knoflook fijn en meng die met de kruiden door de olie. Bestrijk de spiesen met dit mengsel. Laat de spiesen ongeveer 4 uur afgedekt in de koelkast marineren. Haal de spiesen tijdig uit de koelkast. Grill ze vervolgens op een niet te hete grill of barbecue. Keer de spiesen regelmatig om en grill ze in ongeveer 10 minuten mooi bruin en gaar. Bestrooi de spiesen lichtjes met wat zout.

Voorbereiding: 15 minuten (4 uren marineren).

Bereiding: 10 minuten.

Lees meer over:

Onze partners