Spieringkarbonaden met Achouffe-bier

09/06/11 om 11:16 - Bijgewerkt om 11:16

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 à 6:

  • 900 g magere spiering
  • 200 g fijngehakte uien
  • 33 cl Achouffe-bier
  • 2 dl kalfsfond
  • 3 à 4 el donkere suiker
  • 30 g reuzel
  • 1 kruidentuiltje (tijm, laurier en peterselie)
  • 1 ongepeld teentje knoflook
  • zout
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

De spiering verdelen in dunne lapjes van ongeveer 40 g. De reuzel smelten in een pan met antikleeflaag. Hierin de varkenslapjes gedurende 1 minuut aan iedere kant dichtschroeien. Het vlees uit de pan halen, laten uitlekken en apart houden op een schotel. De uien glazig laten worden in de reuzel waarin het vlees werd aangebakken. De uien uit de pan halen en opzij houden.

De pan blussen met een scheut bier zodat alle bakresten loskomen. In een kleine gietijzeren pan het vlees en de uien in laagjes schikken. Bestrooien met suiker en er het kruidentuiltje tussensteken. Het bier en de kalfsfond erover gieten en het geheel met het teentje knoflook aan de kook brengen. De oven voorverwarmen tot 180° C. Hierin de karbonaden onder deksel gedurende minstens een uur laten garen. Deze zoetzure schotel past goed bij tagliatelle.

Lees meer over:

Onze partners