Spiegelei-toetje

09/06/11 om 09:19 - Bijgewerkt om 09:19

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6 personen:

  • 300 g lange vingers (boudoir koekjes)
  • 150 g boter
  • 75 g suiker
  • 75 g amandelpoeder
  • 1/2 liter slagroom
  • 6 halve abrikozen of perziken

Bereidingswijze

Laat de boter zacht worden. Rasp de lange vingers en meng ze met de boter, de suiker en het amandelpoeder. Kneed het mengsel. Vorm een rol van 10 cm doorsnede. Klop de slagroom niet te stijf. Snijd de rol in ronde schijven van 3/4 cm. Leg midden op ieder schijf een mooie halve vrucht met de bolle kant naar boven. Spuit de slagroom rondom de vrucht. Laat 1/2 centimeterrandje van de deegschijf zichtbaar zodat het geheel een spiegelei-effect geeft.

Lees meer over:

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info