Sperziebonensalade met kikkererwten en chorizo

14/06/11 om 09:37 - Bijgewerkt om 09:37

Geef je waardering

Sperziebonensalade met kikkererwten en chorizo

Ingrediënten

Voor 4:

  • 250 g sperziebonen
  • 175 g kerstomaten
  • 2 stengels groene selderij
  • 400 g kikkererwten in blik
  • 50 g chorizo in sneetjes
  • 1 el dijonmosterd
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • 4 el olijfolie
  • 50 g kalamataolijven (paarszwarte Griekse olijven)
  • zwarte peper en zout

Bereidingswijze

Kook de sperziebonen beetgaar in gezouten water en verfris in ijswater. Halveer de kerstomaten en snij de selderij fijn. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat ze goed uitlekken. Snij de chorizo in reepjes.

Doe de groenten, kikkererwten en chorizo in een grote kom. Meng de mosterd, balsamicoazijn en olijfolie onder elkaar. Kruid naar smaak en maak er de salade mee aan. Verdeel over 4 borden en werk af met de olijven.

Lees meer over:

Onze partners