Specerijenmelk met citrus en raketsla

10/06/11 om 10:10 - Bijgewerkt om 10:10

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 :

  • Raketsla
  • citroenmarmelade
  • julienne van Granny Smith
  • geraspte limoenschil

Voor de specerijenmelk :

  • 1,5 l volle melk
  • 3 g peper
  • 78 g suiker
  • 3 g gemberpoeder
  • 5,8 g agar-agar

Voor de toffee :

  • 125 g water
  • 250 g room
  • 225 g suiker
  • 1,4 g gerookt zout
  • (verkrijgbaar in speciaalzaken)

Voor de peperkaramel :

  • 125 g suiker
  • 125 g glucose
  • 5 g peper

Voor de citroensaus :

  • 25 g geraspte citroenschil
  • 270 g citroensap
  • 9 eieren
  • 150 g suiker
  • 20 g maïszetmeel
  • 20 g boter

Voor de sinaasappel :

  • 1 sinaasappel
  • 50 g suiker
  • water

Bereidingswijze

Meng voor de specerijenmelk alle ingrediënten en breng aan de kook. Giet in een brede lage kom en laat opstijven in de ijskast. Meng de ingrediënten voor de toffee, breng aan de kook en laat zacht donkerbruin worden tot een romige karamel. Laat onmiddellijk afkoelen.

Smelt voor de peperkaramel de suiker met de glucose en laat karameliseren. Doe er de peper bij en koel af.

Meng alle ingrediënten voor de citroensaus en klop tot een homogeen mengsel. Warm au bain-marie onder voortdurend roeren op tot de eieren de saus beginnen te binden. Giet door een zeef en laat afkoelen.

Kook de sinaasappel gaar in suiker en water, snij in kleine stukken. Snij de opgesteven melk in blokjes, schik er twee per bord. Werk af met de rest van de bereidingen en versier met raketsla, citroenmarmelade, julienne van Granny Smith en limoenraspsel.

Onze partners