Spaghetti met gember, tomaat en gezouten ricotta

20/01/12 om 10:52 - Bijgewerkt om 10:52

Geef je waardering

Spaghetti met gember, tomaat en gezouten ricotta

Ingrediënten

Voor 4:

  • 150 g verse gemberwortel, gepeld en fijngehakt
  • 800 g tomaten uit blik
  • 1 pak spaghetti (De Cecco is favoriet)
  • 150 ml olijfolie van goede kwaliteit
  • 4 fijngehakte teentjes knoflook
  • 3 gedroogde rode chilipepertjes
  • zout en versgemalen peper
  • sap van 2 of 3 citroenen
  • 300 g geraspte ricotta salata

(alternatief: pecorino)

  • 2 grepen verse marjolein, grof gehakt

Bereidingswijze

Verhit 3 eetlepels olijfolie in een gietijzeren pot (Creuset), voeg de knoflook toe, dan de gember en de gehakte chilipepertjes. Roer tot alles lichtjes gekleurd is. Voeg de tomaten uit blik toe en kruid met peper en zout. Laat zacht pruttelen in een pan zonder deksel.

Neem van het vuur. Mix en zeef of passeer door een groentemolen. Voeg de resterende olijfolie en het citroensap toe en vervolgens de helft van de ricotta en de marjolein. Kook de spaghetti al dente en serveer met de hete saus. Strooi de resterende ricotta over de pasta.

Lees meer over:

Onze partners