Spaghetti met courgette, garnalen en knoflook

© Getty

Voor 4 personen
  • 400 g spaghetti
  • 1 courgette
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 onbehandelde limoenen
  • 12 grote garnalen, gepeld
  • 1 takje salie
  • 50 g boter
  • 1 el olie
  • 1 kl roze peperbessen
Bereiding
  1. Kook de pasta al dente in gezouten water. Was de courgette. Snij in de lengte in lange, fijne plakken met een dunschiller. Was de limoenen. Verwijder de schil en hak fijn. Pers de limoenen uit. Verbrijzel de roze peperbessen in een vijzel.
  2. Fruit de knoflook in de olie samen met de limoenschil. Hou opzij. Doe 20 g boter in dezelfde pan. Bak de courgette met het limoensap. Meng er de rest van de boter, de salie en vervolgens de garnalen door. Laat 3 minuten warmen.
  3. Laat de pasta uitlekken. Meng met de roze peperbessen en de courgette-garnalenbereiding. Verdeel over warme borden en bestrooi met knoflook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content