Spaghetti bolognaise

© Tony Le Duc

Voor 4 personen
  • 600 g gemengd gehakt (kalf en varken)
  • boter
  • 2 fijngehakte uien
  • 3 knoflooktenen
  • 5 dl tomatensaus
  • scheut rode wijn
  • peper en zout
  • 250 g spaghetti
  • parmezaan
Voor de tomatensaus
  • 5 grofgesneden sneden spek
  • 2 grofgehakte uien
  • 1 grofgesneden wortel
  • 1/2 grofgesneden bleekselderijstengel,
  • boter
  • 1 klein blik tomatenpuree
  • 2 el tarwebloem
  • 10 grofgehakte rijpe vleestomaten
  • 1 liter gevogeltebouillon
  • peper en zout
  • 4 geplette knoflooktenen
  • kruidentuil (peterseliestengels, tijm en laurier, basilicumstengels, oregano en marjolein)
Bereiding
  1. Tomatensaus: fruit spek, ui, wortel en selderij in boter. Roer er tomatenpuree door, laat meebakken. Bestrooi met bloem, roer om en laat opnieuw meebakken om de bloemsmaak te elimineren.
  2. Voeg tomaten toe, bevochtig met bouillon. Kruid met peper, zout, knoflook en kruidentuil en laat afgedekt 2 uur zacht trekken. Controleer de kruiding en zeef de saus.
  3. Bolognaise: bak het vlees in boter. Zet apart en stoof in dezelfde pan en in nieuwe boter ui en knoflook. Doe bij het gehakt. Voeg de tomatensaus toe en een scheut rode wijn. Kruid met peper en zout.
  4. Kook de spaghetti beetgaar in lichtgezouten water en serveer met de saus. Werk af met schilfers parmezaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content