Spaghetti alla puttanesca

Eva Kestemont
Eva Kestemont Journalist Weekend.be

Spaghetti alla puttanesca maken duurt even lang als de pasta koken. Een fijn recept om bij de hand te hebben: je kunt het maken met wat je vindt in de voorraadkast.

Voor 4 personen
  • 400 g spaghetti
  • 4 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
  • 1 blikje ansjovis
  • 2 el kappertjes
  • 3 el in schijfjes gesneden olijven
  • 3 tomaten, in blokjes gesneden
  • olijfolie van eerste kwaliteit
  • verse peterselie
Bereiding
  1. Vul een warme koekenpan met een flinke bodem olijfolie en bak er de plakjes knoflook en ansjovis in. Voeg er de kappertjes, olijven en tomaten aan toe en verwarm.
  2. Kook intussen de spaghetti al dente. Wentel de slierten goed in het olie-tomatenmengsel. Dien op met wat vers gesnipperde peterselie.
  3. Liefhebbers kunnen er nog wat parmezaan over schilferen, maar opgelet: de ansjovis maakt de spaghetti alla puttanesca al behoorlijk zout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content