Soya-gember gemarineerde marlijn met limoen gelei & Shiso

10/06/11 om 13:06 - Bijgewerkt om 13:06

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 3 blokjes Marlijn per persoon
  • 100 ml limoen sap
  • 1 blaadje gelatine (2 gr/blaadje)

Marinade mix:

  • 50 ml soyasaus
  • 50 ml gemberolie

Ginger Olie:

  • 1 liter zonnebloem olie
  • 500 gr geëminceerde, verse gember wortel
  • 1 korfje rode shiso blaadjes
  • 1/2 bundel bieslook

Bereidingswijze

Marlijn:

Verwijder eventuele graten, versnijd in blokjes.

Gemberolie:

Schil en snijd de gember zeer fijn tegendraads. Meng met zonnebloemolie en houd warm voor ongeveer 2 uur op een laag/matig vuurtje.

Marinade:

Mix gember olie + soya. Dompel de blokjes onder voor 1 minuut. Dep droog op keukenpapier.

(Vis kan op olie bewaard worden)

Recept: Jan Verhelst - Lotus Root

Lees meer over:

Onze partners