Soya-gember gemarineerde marlijn met limoen gelei & Shiso

3 blokjes Marlijn per persoon

3 blokjes Marlijn per persoon

100 ml limoen sap

1 blaadje gelatine (2 gr/blaadje)

Marinade mix:

50 ml soyasaus

50 ml gemberolie

Ginger Olie:

1 liter zonnebloem olie

500 gr geëminceerde, verse gember wortel

1 korfje rode shiso blaadjes

1/2 bundel bieslook

Marlijn:

Verwijder eventuele graten, versnijd in blokjes.

Gemberolie:

Schil en snijd de gember zeer fijn tegendraads. Meng met zonnebloemolie en houd warm voor ongeveer 2 uur op een laag/matig vuurtje.

Marinade:

Mix gember olie + soya. Dompel de blokjes onder voor 1 minuut. Dep droog op keukenpapier.

(Vis kan op olie bewaard worden)

Recept: Jan Verhelst – Lotus Root

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content