Soufflé van sinaasappelen

09/06/11 om 14:11 - Bijgewerkt om 14:11

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 100 g eigeel
  • 100 g eiwit
  • 100 g suiker
  • 250 g slagroom
  • 3 gelatineblaadjes
  • zeste van een sinaasappelschil
  • sinaasappellikeur (Mandarine Napoleon, Cointreau of Grand Marnier)
  • een klein glaasje sinaasappelsap

Chocoladesaus :

  • 250 g chocolade (donker of wit)
  • 200 g suiker
  • 200 g melk

Bereidingswijze

Zeste uit de schil van een sinaasappel snijden, fijnhakken en kort in suikersiroop koken. De dooiers kloppen tot het beslag blank uitslaat. Het eiwit tot sneeuw slaan. De suiker in 50 g water tot siroop koken. De room stijf kloppen. De dooiers mengen met het wit, de slagroom, de suikersiroop, het glaasje sinaasappelsap en de in koud water geweekte en vervolgens in een beetje warm water opgeloste gelatine. De zeste toevoegen en parfumeren met een scheutje sinaasappellikeur. 4 vormen met olie instrijken, vullen met moes en in de koelkast laten stijven. Een chocoladesaus bereiden door kokend hete melk te mengen met de verbrokkelde chocolade en de suiker. De soufflé opdienen met chocoladesaus.

Lees meer over:

Onze partners