Soufflé van pannenkoeken met kriekbier, sinaas en gember

09/06/11 om 13:07 - Bijgewerkt om 13:07

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 2:

  • 115 g bloem
  • snuifje zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 eigelen
  • 3 eiwitten
  • 125 ml melk
  • 60 g suiker
  • 125 cl kriekbier
  • sap van 1 sinaasappel
  • Â1/2 theel gehakte gember

Bereidingswijze

Klop de dooiers met de melk los. Meng bloem, bakpoeder en zout. Laat Â1/2 uurtje rusten. Klop eiwitten tot sneeuw en spatel beetje bij beetje onder het beslag. Bak in een hete pan koekjes in olie.

Voor de caramel van kriekbier laat je bier, sinaasappelsap en gember inkoken tot siroopdikte. Stapel de koekjes en snij een hoek uit deze pannenkoekentaart. Lepel er de dikke siroop rond.

Recept: Achim Vandenbussche

Lees meer over:

Onze partners