Sorbet van zwarte bessen
Dit dessert kan op zich worden geserveerd, met een bolletje vanille-ijs of zelfs met een peer op siroop, overgoten met een scheutje crème de cassis.
Dit dessert kan op zich worden geserveerd, met een bolletje vanille-ijs of zelfs met een peer op siroop, overgoten met een scheutje crĆØme de cassis.
Ingrediƫnten
500 g zwarte bessen
sap van 1/2 citroen
180 g suiker
1,5 dl water
100 dikke yoghurt
2 el crĆØme de cassis
Bereiding
1. Mix de bessen, doe ze door een fijne zeef en vang het sap op. Voeg citroensap toe.
2. Verwarm het water met de suiker en laat 1 minuut doorkoken. Voeg het bessen-citroensap toe, laat afkoelen en voeg er de yoghurt bij.
3. Draai het mengsel 20 Ć 25 minuten in de sorbetmachine. Voeg er op het einde de crĆØme de cassis aan toe.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier