Sorbet van zwarte bessen

10/06/11 om 12:31 - Bijgewerkt om 12:30

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig:

  • 500 g zwarte bessen
  • sap van 1/2 citroen
  • 180 g suiker
  • 1,5 dl water
  • 100 dikke yoghurt
  • 2 el crème de cassis

Bereidingswijze

Mix de bessen, doe ze door een fijne zeef en vang het sap op. Voeg citroensap toe. Verwarm het water met de suiker en laat 1 minuut doorkoken. Voeg het bessen-citroensap toe, laat afkoelen en voeg er de yoghurt bij. Draai het mengsel 20 à 25 minuten in de sorbetmachine. Voeg er op het einde de crème de cassis aan toe.

* Dit dessert kan op zich worden geserveerd, met een bolletje vanilleijs of zelfs met een peer op siroop, overgoten met een scheutje crème de cassis.

WeekendInformation Services

Ambacht ontmoet technologie

Ambacht ontmoet technologie

Op het eerste gezicht is de Gear 3 een traditioneel Zwitsers horloge. Totdat je aan ...

Onze partners