Sorbet van zwarte bessen

scoop of currant ice cream © Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van het recept.

Dit dessert kan op zich worden geserveerd, met een bolletje vanille-ijs of zelfs met een peer op siroop, overgoten met een scheutje crème de cassis.

Dit dessert kan op zich worden geserveerd, met een bolletje vanille-ijs of zelfs met een peer op siroop, overgoten met een scheutje crĆØme de cassis.

Ingrediƫnten

500 g zwarte bessen

sap van 1/2 citroen

180 g suiker

1,5 dl water

100 dikke yoghurt

2 el crĆØme de cassis

Bereiding

1. Mix de bessen, doe ze door een fijne zeef en vang het sap op. Voeg citroensap toe.

2. Verwarm het water met de suiker en laat 1 minuut doorkoken. Voeg het bessen-citroensap toe, laat afkoelen en voeg er de yoghurt bij.

3. Draai het mengsel 20 Ć  25 minuten in de sorbetmachine. Voeg er op het einde de crĆØme de cassis aan toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content